Skip to content
Sök

Sommarläger

Sommarläger på Ängsholmen

Vi på KFUM Ängsholmen har bedrivit läger för barn sedan 1923. På ön Ängsholmen har flera generationer lärt sig segla, vågat klättra lite högre, knutit nya vänskapsband och skriksjungit kring en lägereld i skymningen.

Många av våra lägerbarn återkommer år efter år för att sedan gå våra ledarutbildningar, Skeppis och Praktis, och tillslut själva bli ledare för att kunna ge fler barn en oförglömlig sommarupplevelse.

På Ängsholmen bor nio deltagare tillsammans med en ledare i små stugor hyddor. Hyddan är deltagarens kärngrupp under hela vistelsen. Genom alla aktiviteter, viskande i våningssängarna och sjungande vid lägerbålet svetsas grupper samman och många hittar vänner för livet.

Dagarna på läger fylls med roliga och spännande aktivitetspass som segling, paddling, pyssel,, höghöjdsaktiviteter och mycket mer. Det serveras tre mål hemlagad mat om dagen plus kvällsfika. För att hålla det rent och fint hjälps alla på ön åt med diskning och städning.

Vi har långa och korta läger, med olika åldersgränser. Period 1, 3 och 5 är ungefär en vecka långa. Period 2 och 4 är ungefär 2 veckor.

Läs mer om våra olika perioder nedan! Och du, vi ses väl på Ängsholmen i sommar?

Nyheter sommarläger

 • Nyhet: Deltagarförtur 2025!

  Kategori:Föreningsnyheter

  Kategori:Knatteläger

  Kategori:Sommarläger

  26 januari 2024

  För att göra Ängsholmens sommarläger 2025 ännu mer tillgängligt och givande planerar vi att introducera ”Deltagarförtur”. Det innebär att tidigare deltagare premieras genom att få möjlighet att anmäla sig till Ängsholmens läger före allmänheten.   Ängsholmens lägersläpp kommer att delas upp i två steg. Först öppnas anmälan endast för deltagare som omfattas av deltagarförturen. En […]

  Läs mer här
 • Lägersläpp: 3:e februari 2024

  Kategori:Knatteläger

  Kategori:Sommarläger

  22 januari 2024

  Lördagen den 3:e februari kl 09.00 släpps platserna till våra sommar- och knatteläger 2024. Det brukar vara mycket högt tryck vid lägersläpp och platser bokas snabbt upp. Vi rekommenderar därför att man loggar in på bokningssidan i god tid i förväg för att i lugn och ro se hur systemet funkar och registrera de deltagare […]

  Läs mer här
 • Kvarglömt från sommarens läger finns att hämta!

  Kategori:Konfaläger

  Kategori:Sommarläger

  30 augusti 2023

  Blev något kvarglömt på Ängsholmen i somras? Vi har nu samlat allt kvarglömt från sommarens perioder på vårt kansli, på Rosengatan 1. Välkommen att komma förbi och leta efter kvarglömda plagg. Vi kommer behålla allt kvarglömt till 1 november och därefter skänka kläderna till välgörande ändamål. Hitta hit: Tunnelbana Rådmansgatan, uppgång mot Rådmansgatan. Rosengatan 1 […]

  Läs mer här