Skip to content
Sök

Sommarläger

Sommarläger på Ängsholmen

Vi på KFUM Ängsholmen har bedrivit läger för barn sedan 1923. På ön Ängsholmen har flera generationer lärt sig segla, vågat klättra lite högre, knutit nya vänskapsband och skriksjungit kring en lägereld i skymningen.

Många av våra lägerbarn återkommer år efter år för att sedan gå våra ledarutbildningar, Skeppis och Praktis, och tillslut själva bli ledare för att kunna ge fler barn en oförglömlig sommarupplevelse.

På Ängsholmen bor nio deltagare tillsammans med en ledare i små stugor hyddor. Hyddan är deltagarens kärngrupp under hela vistelsen. Genom alla aktiviteter, viskande i våningssängarna och sjungande vid lägerbålet svetsas grupper samman och många hittar vänner för livet.

Dagarna på läger fylls med roliga och spännande aktivitetspass som segling, paddling, pyssel,, höghöjdsaktiviteter och mycket mer. Det serveras tre mål hemlagad mat om dagen plus kvällsfika. För att hålla det rent och fint hjälps alla på ön åt med diskning och städning.

Vi har långa och korta läger, med olika åldersgränser. Period 1, 3 och 5 är ungefär en vecka långa. Period 2 och 4 är ungefär 2 veckor.

Läs mer om våra olika perioder nedan! Och du, vi ses väl på Ängsholmen i sommar?

Nyheter sommarläger

 • Kvarglömt från sommarens läger finns att hämta!

  Kategori:Konfaläger

  Kategori:Sommarläger

  30 augusti 2023

  Blev något kvarglömt på Ängsholmen i somras? Vi har nu samlat allt kvarglömt från sommarens perioder på vårt kansli, på Rosengatan 1. Välkommen att komma förbi och leta efter kvarglömda plagg. Vi kommer behålla allt kvarglömt till 1 november och därefter skänka kläderna till välgörande ändamål. Hitta hit: Tunnelbana Rådmansgatan, uppgång mot Rådmansgatan. Rosengatan 1 […]

  Läs mer här
 • Besöksdag 2023

  Kategori:Föreningen

  Kategori:Föreningsnyheter

  Kategori:Konfaläger

  Kategori:Sommarläger

  18 april 2023

  Välkomna på besöksdag på Ängsholmen 21 maj! Du som ska delta i något av våra sommarläger är, tillsammans med en vuxen, välkommen ut till ön för att tjuvkika på hur lägersommaren kommer se ut. Ute på Ängsholmen kommer några av sommarens ledare visa er runt ön och bjuda på lättare fika. Utresa till Ängsholmen kommer […]

  Läs mer här
 • Sök lägerchef

  Kategori:För ledare

  Kategori:Sommarläger

  10 februari 2023

  Det finns fortfarande möjlighet att ta sig an den spännande och roliga utmaningen att leda ett läger inom KFUM Ängsholmen under sommaren 2023, närmare bestämt Period 1 och Period 5. Som lägerchef på Ängsholmen kommer du få chansen att leda ett grymt team av ledare och skapa en oförglömlig upplevelse för alla lägerdeltagare. Du kommer […]

  Läs mer här