Skip to content
Sök

Reducerad avgift och friplatser

Reducerad avgift via KFUM Ängsholmen

KFUM Ängsholmen söker varje år fondmedel för att kunna reducera deltagaravgifter för familjer som har svårt att täcka kostnaderna. 

Hur stor del av deltagaravgiften du kan få bekostad beror på hushållets inkomst. Vi använder Stockholms stads kostnadskalkyl för kollon när vi räknar ut hur stort belopp vi kan reducera. Kalkylen räknar ut det belopp du själv ska betala per dygn utifrån faktorerna nedan:

  • hushållets sammanlagda inkomst (före skatt)
  • antal syskon under 18 år i familjen
  • antal dagar på läger

ung.stockholm/kollo (under frågor och svar -> vad kostar det) kan du se den kalkyl vi använder för att räkna ut lägerkostnaden. För 2024 har vi beloppstak vid på 52 000 kr för hushållets totala månadsinkomst.

Observera att Stockholm stad räknar antalet syskon på kollo medan vi räknar antal i syskon i familjen (under 18 år). Det spelar alltså ingen roll hur många av syskonen som deltar i våra, eller någon annans, läger.

För att ansöka om reducerad avgift till något av våra läger fyller du i formuläret längre ned på sidan. Du kommer då få ett digitalt ansökningsformulär skickat till din e-post. Blanketten är personlig. Vill du ansöka om reducerad avgift till fler än en person behöver behöver du alltså skapa flera ansökningsblanketter.

Vi vill ha din ansökan så fort som möjligt. Besked om vi har möjlighet att erbjuda dig reducerad avgift brukar kunna ges under april månad. Absolut senast i maj.

Friplatser via KFUM Ängsholmen

Vi har viss möjlighet att erbjuda friplatser till våra sommarläger. Om du har frågor om friplatser, kontakta vårt kansli på kansliet@angsholmen.org eller 08-684 507 50

Ansökan reducerad avgift

Stipendier

Det finns flera möjligheter att söka stipendier genom KFUM. Klicka dig vidare genom någon av länkarna nedan för att läsa mer om vilka stipendier KFUM Sverige och KFUM Central erbjuder.