Skip to content
Sök

Sommarläger

Bokning av lägerplatser och reservplatser

ALLMÄNT INFÖR BOKNINGEN

Det brukar vara väldigt högt tryck på bokningen vid lägersläpp, platserna bokas ofta upp på bara ett par minuter så det gäller att vara redo kl 09.00 lördag den 3 februari. Vi rekommenderar att ni läser igenom informationen på denna sida, testar att logga in på bokningssidan och registrerar de deltagare ni vill boka platser för i god tid i förväg. Länk till bokningssidan finns längst ned på denna sida. 

Ska du anmäla två eller fler barn till Ängsholmens läger och vill göra det samtidigt behöver du antingen använda två olika webbläsare eller sitta med två olika datorer. Observera att du behöver en engångskod per webbläsare/dator du ska logga in i. Det går bra att använda samma mailadress när du loggar in på flera webbläsare/datorer samtidigt.

Ska du anmäla en person som saknar svenskt personnummer för första gången behöver du kontakta vårt kansli i förväg.

BOKNINGSINTRODUKTION

Här återfinns en bokningsintroduktion som vi rekommenderar att du tittar igenom.

 

 

SKRÄPPOST

Observera att engångskoden som genereras i samband med inloggningen kan hamna i skräpposten.

RESERVLISTORNA

Är lägret fullbokat kan du skriva upp ditt barn på reservlista. Platserna på reservlistorna bokas på samma sätt som de ordinarie platserna, men varje reservlista har sin egen bokningsbara grupp i bokningssystemet.

Var uppmärksam så att du bokar rätt reservlista. För varje period finns det två reservlistor, en för tjejer och en för killar.

BETALNING OCH FAKTURERING

Avgiften för lägret betalas inte direkt vid bokning. Hela avgiften faktureras istället separat efter att din bokning är genomförd. Sista betalningsdatum för fakturan kommer vara i slutet av månaden.

Om du har behov av att dela upp betalningen i flera delbetalningar kan du boka en plats som vanligt och sedan mejla Karin Danelius, verksamhetsutvecklare, på karin@angsholmen.org, skriv ”Delbetalning sommarläger” i ämnesraden.

MEDLEMSAVGIFT

Alla som deltar i vår lägerverksamhet måste vara medlemmar i KFUM Ängsholmen. En medlemsavgift på 50 kr är inkluderad i varje deltagaravgift vilket innebär att medlemsskap tecknas vid bokning av lägerplats. Medlemskapet gäller ett kalenderår, 1 januari till 31 december. Mer information om medlemsskapet hittar du under Bli medlem.

KFUM Ängsholmen har en medlemsavgift på 50 kr och uppåt. Det innebär att du blir medlem för 50 kronor men själv kan välja att betala ett högre belopp om du vill stötta vårt arbete ytterligare. Du som vill göra detta väljer själv vad du vill betala i medlemsavgift i samband med att du bokar lägerplats. I år går alla utökade medlemsavgifter till vår 100-årsinsamling för att installera solceller på Ängsholmen:

 Under 2023 firar KFUM Ängsholmen 100 år som förening! I hundra år har vi gett barn möjlighet att möta sommaren i skärgården, att klättra, segla, leka, pyssla, hajka, bada, sjunga. dansa och umgås. Det vill vi göra i 100 år till!

Vill du bidra till vårt arbete med att utveckla vår ö och vår verksamhet – ge en gåva till vår 100-årsinsamling för att installera solceller på Ängsholmen under 2024!

Mer information om vårt 100-årsjubileum, insamling för solceller och hur du kan vara med och bidra hittar du här.

 

SYSKONFÖRTUR

Till varje läger finns ett begränsat antal platser reserverade för att tillsätta deltagare via syskonförtur. Syftet är att ge en “andra chans” till ensamstående vårdnadshavare som har svårt att boka platser för flera barn vid lägersläppet. 

Mer information om syskonförtur och hur du som ensamstående vårdnadshavare ansöker om hittar du via länken nedan

REDUCERAD AVGIFT OCH FRIPLATSER

KFUM Ängsholmen söker varje år fondmedel för att kunna reducera deltagaravgifter och erbjuda friplatser för familjer som har svårt att täcka kostnaderna. Hur stor del av deltagaravgiften du kan få reducerad baseras på hushållets inkomst.

Om du vill ansöka om reducerad avgift för plats ett av sommarens läger kan du boka en plats som vanligt. Skicka din ansökan om reducerad avgift innan lägersläpp eller direkt efter att du bokat en plats. Du kommer då kunna vänta med att betala fakturan tills du fått svar på din ansökan.

Vi vill ha din ansökan så fort som möjligt. Besked om vi har möjlighet att erbjuda dig reducerad avgift eller friplats brukar kunna ges under april månad. Absolut senast i maj.

AVBOKNING

Innan du bokar en plats bör du läsa igenom avbokningsreglerna. De tydliggör hur stor del av avgiften du får tillbaka beroende på hur långt i förväg du avbokar din plats.

ORDNINGSREGLER

Våra ordningsregler gäller alla som deltar i våra läger. Du som vårdnadshavare ansvarar för att både du och den/de deltagare du anmäler är införstådda med dessa.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER

Läs vår integritetspolicy för att se hur vi hanterar personuppgifter.

BOKNINGSSIDA

Bokningssidan hittar du via länken nedan.

FRÅGOR

Skulle du ha några frågor är du välkommen att kontakta vårt kansli på 08-684 507 50 eller kansliet@angsholmen.org.