Skip to content
Sök

Knatteläger

Om våra knatteläger

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

  1. Om KFUM Ängsholmens Knatteläger
  2. Boende
  3. Duschar och dass
  4. Måltider
  5. Betalning
  6. Transport till och från boda brygga
  7. Transport till och från Ängsholmen från boda brygga
  8. Medskick
  9. Försäkring och medlemsskap
  10. Våra ledare
  11. KFUM Ängsholmens kansli och organisation

1. Om KFUM Ängsholmens knatteläger

Tanken med våra knatteläger är att erbjuda en trygg upplevelse som är ett smakprov på vad det innebär att åka på sommarläger hos oss. Knattelägret anordnas över en helg (lördag-söndag) och alla barn åker tillsammans med en vuxen. Konceptet har utvecklats under flera år och startade ursprungligen i en liten skala med ett 10-tal barn som kom ut tillsammans med en mor- ellr far-förälder. Idag gästas våra knatteläger av ca 35 barn och lika många vuxna och vi har till och med reservlista vissa år. Då konceptet prövats fram i lite olika former har lägeravgiften varit subventionerad. Idag har vi hittat en form som fungerar bra och vi arbetar därför på att öka på priset så avgiften faktiskt täcker alla kostnader. Därför kommer vi successivt att höja avgiften de närmaste åren.

2. Boende

På lägret bor deltagarna i en hydda med 10 sängplatser tillsammans med andra deltagare och föräldrar. Stugorna ligger uppdelade på två byar med fyra hyddor i den Södra byn och fem hyddor i den Norra byn. 

I varje hydda finns 5 våningsängar, en låda till varje deltagare och förälder och ett bord så att man kan umgås med sina kompisar i hyddan. Varje deltagare och förälder tar själva med sig lakan för att bädda sin säng med.

Andra boendelösningar förekommer också på vårt knatteläger. T.ex nyttjas ibland huset arken. Alltså kan det se lite olika ut från gång till gång.

 

3. Duschar och dass

Eftersom Ängsholmen ligger på en ö finns det begränsat med färskvatten att tillgå. Därför har vi havsvatten i våra duschar för det har vi gott om, självklart är havsvattnet både renat och uppvärmt. Istället för toaletter har vi dass ute på Ängsholmen.

Duschar och dass städas regelbundet av KFUM Ängsholmens ledare.

4. Måltider

Varje dag serverar våra duktiga ledare i köket tre hemlagade mål mat och ett kvällsfika. Alla måltider serveras nästan alltid i vår matsal som heter Loggian. På Ängsholmen serverar vårt kök vällagad mat och många av måltiderna är vegetariska.

Är du i behov av specialkost är det viktigt att du meddelar det till KFUM Ängsholmen i respektive deltagares profil i bokningen. Skriv så utförligt som möjligt vad som behövs uteslutas ur kosten, är du vegetarian så skriv då vilken typ av vegetarisk kost du äter. I KFUM Ängsholmen strävar vi efter att alla ska vara välkomna, och vi anpassar därför maten efter bästa förmåga, men vi kan dock ej ta hänsyn till speciella dieter som t.ex. LCHF, Paleo eller liknande.

5. Betalning

Efter genomförd bokning så kommer en faktura per deltagare att genereras och skickas till din mail. 

Önskar du en anpassad betalning som passar din ekonomi bättre kontakta vårt kansli.

6. Transport till och från Boda Brygga

Deltagaren och dennes medföljande vuxna ordnar själva transport till och från Boda Brygga vid lägerstart. Boda brygga ligger på Värmdö och adressen är Bodavägen, Värmdö.

Vi rekommenderar samtliga som kommer till Ängsholmen att åka kollektivt, detta för att spara på vår miljö. Hållplatsen som SL-bussarna stannar vid heter Boda Brygga.

7. Transport till och från Ängsholmen från Boda brygga.

En båttaxi transporterar ut deltagarna ut till Ängsholmen från boda brygga. Båttaxin bokas av KFUM Ängsholmens kansli.

8. Medskick

Inget ätbart får tas med till lägret.

9. Försäkring och medlemsskap

Ett medlemskap i KFUM Ängsholmen samt en olycksfallsförsäkring ingår i lägeravgiften. Har du frågor om försäkringen så är du välkommen att kontakta vårt kansli.

10. Våra ledare

KFUM Ängsholmen är en ungdomsförening för barn och ungdomar och vi har oftast unga ledare som jobbar hos oss. Majoriteten av våra ledare är mellan 18 och 25 år. Det är en del av vår värdegrund att finnas till för och av unga.

Under knatteläger se ledarstaben ofta ut såhär: 1 lägerchef och 2-3 aktivitetsledare. I köket finns kökschef och 3 köksbiträden. Lägerchefen för Knattelägret tar också ofta hjälp av ett par lägerskoleinstruktörer för vissa aktiviteter som tex kräver en person som säkrar.