Skip to content
Sök

Utbildning

Våra UTBILDNINGAR

  Skeppis

  KFUM Ängsholmen har två ledarutbildningar – Skeppis och Praktis. I utbildningarna varvas teoretiska och praktiska pass. Som deltagare (så kallade skeppisar och praktisar) utrustas du med verktyg och erfarenheter som inte bara gör dig väl förberedd för att själv bli ledare på Ängsholmen och Sköna Dar, utan även för att arbeta med barn och unga inom andra verksamheter.

  Skeppis är den första delen i vår ledarskapsutbildningsserie och riktar sig till dig som är 16 år eller äldre. Som skeppis på Ängsholmen får du en tre veckor lång ledarutbildning i sann lägerkänsla. Under utbildningen får du bland annat lära dig om ledarskap, kommunikation, gruppdynamik, seglingsteori och navigering. Stort fokus ligger också på praktisk utbildning och övning i segling och friluftsliv. 

  Du bor tillsammans med 13 andra skeppisar och två utbildningsledare som leder hela utbildningen. Skeppis pågår samtidigt som andra läger genomförs på ön vilket ger möjlighet att delta i en stor gemenskap och många roliga aktiviteter.

  Det är viktigt att komma ihåg att Skeppis inte bara är ett läger  det är en utbildning. Du som deltar är där för att utbildas under tre veckor, vilket kan bli ganska intensivt. Skeppis är dock också en unik upplevelse där du som deltagare kan skapa minnen, och vänner, för livet!

  Åldersgräns

  Du kan söka Skeppis från och med det år du fyller 16 år.

   

  Praktis

  KFUM Ängsholmen har två ledarutbildningar – Skeppis och Praktis. I utbildningarna varvas teoretiska och praktiska pass. Som deltagare (så kallade skeppisar och praktisar) utrustas du med verktyg och erfarenheter som inte bara gör dig väl förberedd för att själv bli ledare på Ängsholmen och Sköna Dar, utan även för att arbeta med barn och unga inom andra verksamheter.

  Praktis är den andra delen i vår ledarskapsutbildningsserie och riktar sig till dig som är 17 år eller äldre. Även om utbildningen är en påbyggnad av Skeppis måste du inte ha gått Skeppis för att kunna söka till Praktis.

  Som praktis på Ängsholmen får du en tre veckor lång ledarutbildning i sann lägerkänsla. Under utbildningen får du fördjupa dina kunskaper inom ledarskap och det finns stort utrymme att även praktisera dem. Tanken är att du ska få möjlighet att testa på hur det är att jobba som ledare på Ängsholmen, du får därför testa på många olika positioner under utbildningens gång och är en stor tillgång för de andra ledarna.

  Under praktisutbildningen ställs höga krav på självständighet och ansvarstagande hos deltagarna.  Utbildningen leds av två utbildningsledare som alltid finns som stöd för deltagarna, men praktisarnas egna insatser och engagemang är avgörande för ett lyckat genomförande av utbildningen. 

  Praktisutbildningen är meriterande när du söker ett ledaruppdrag, det är dock ingen garanti att du i framtiden får vara ledare på Ängsholmen eller Sköna Dar. 

   

  Ålder

  Du kan söka Praktis från och med det år du fyller 17 år.

   

  Seminarieserien

  Seminarieserien riktar sig främst till alla ledare, skeppisar och praktisar men är öppen för alla som är intresserade av ämnet. Samtliga seminarier arrangeras av KFUM Ängsholmen, i samarbete med utbildare från partnerorganisationer och vårt studieförbund Sensus. 

  Samtliga seminarietillfällen är på KFUM Central, Rosengatan 1 i centrala Stockholm.

  SEMINARIE 1 – MÅ BÄST! –  Tisdag 25 april, 17.30 – 20.00

  Skolan, klimatet, framtiden. Det finns mycket som kan tynga unga idag. Den psykiska ohälsan bland unga har rapporterats fördubblad sedan 1980-talet enligt Folkhälsomyndigheten. ”Må bäst” vill genom främjande insatser för målgruppen unga bidra med ett steg närmare ett välmående samhälle. Projektet är framtaget av ungdomar på KFUM Central och ska arbeta för vad unga själva efterfrågat, uppmärksamma ämnet, kunskapshöja och därmed minska stigmat kring psykisk ohälsa.

  SEMINARIE 2 – ATT LEDA BARN MED ADHD – Måndag  8 maj, 17.30 – 20.00

  Liv Ekstrand har arbetat som ledare på Sköna Dar, varit päron på Ängsholmen och har själv ADHD. Hon är dotter till Camilla Ekstrand som är enhetschef på ADHD-center i Stockholm. Liv kommer hålla ett seminarium om hur man som lägerledare kan ADHD- samt individanpassa situationer som uppstår under lägerveckorna utifrån temat “en vanlig dag på Ängsholmen”.

  SEMINARIE 3 – Torsdag 25 maj 17.30 – 20.00

  Tema kommer inom kort

  Läs mer och anmäl dig till en eller flera seminarier HÄR

   

Vilken typ av utbildning är du intresserad av? Gör ditt val ovan.