Skip to content
Sök

Sommarläger

Sommarläger på Ängsholmen

Vi på KFUM Ängsholmen har bedrivit läger för barn sedan 1923. På ön Ängsholmen har flera generationer lärt sig segla, vågat klättra lite högre, knutit nya vänskapsband och skriksjungit kring en lägereld i skymningen.

Många av våra lägerbarn återkommer år efter år för att sedan gå våra ledarutbildningar, Skeppis och Praktis, och tillslut själva bli ledare för att kunna ge fler barn en oförglömlig sommarupplevelse.

På Ängsholmen bor nio deltagare tillsammans med en ledare i små stugor hyddor. Hyddan är deltagarens kärngrupp under hela vistelsen. Genom alla aktiviteter, viskande i våningssängarna och sjungande vid lägerbålet svetsas grupper samman och många hittar vänner för livet.

Dagarna på läger fylls med roliga och spännande aktivitetspass som segling, paddling, pyssel, kamratbana, höghöjdsaktiviteter och mycket mer. Det serveras tre mål hemlagad mat om dagen plus kvällsfika. För att hålla det rent och fint hjälps alla på ön åt med diskning och städning.

Vi har långa och korta läger, med olika åldersgränser. Period 1, 3 och 5 är ungefär en vecka långa. Period 2 och 4 är ungefär 2 veckor.

Läs mer om våra olika perioder nedan! Och du, vi ses väl på Ängsholmen i sommar?

 

Nyheter sommarläger

 • Lägersläpp: 4 februari 2023

  Kategori:Knatteläger

  Kategori:Sommarläger

  05 januari 2023

  Den 4 februari kl 09.00 släpps platserna till våra sommar- och knatteläger 2023. Det brukar vara mycket högt tryck vid lägersläpp och platser bokas snabbt upp. Vi rekommenderar därför att man loggar in på bokningssidan i god tid i förväg för att i lugn och ro se hur systemet funkar och registrera de deltagare man […]

  Läs mer här
 • Besöksdag 2022

  Kategori:Föreningen

  Kategori:Föreningsnyheter

  Kategori:Konfaläger

  Kategori:Sommarläger

  01 april 2022

  Välkomna på besöksdag på Ängsholmen 23 April. Deltagaren är då välkommen ut till ön tillsammans med en vuxen anhörig för att få en smak av hur lägersommaren kommer se ut. En rundvandring på ön kommer att hållas och du får chans att träffa några av sommarens ledare. Vi bjuder såklart också på fika! I anmälan […]

  Läs mer här
 • Konfirmationsläger 2024

  Kategori:Föreningen

  Kategori:Föreningsnyheter

  Kategori:Konfaläger

  Kategori:Sommarläger

  29 mars 2022

  Nu har vi släppt platserna till Konfirmationslägret 2024 för de födda 2009. Läs mer om våra konfirmationsläger HÄR. LÄNK TILL BOKNING    

  Läs mer här