Skip to content
Sök

Sommarläger

Aktiviteter

Segling

Vi erbjuder segling i varierande svårighetsgrad där passen anpassas efter deltagarnas förkunskaper. Har du aldrig seglat förut eller är nybörjare kan våra enmansjollar Laser Bug vara bra att börja med. Våra Avanti-båtar är stabila kölbåtar där ett par deltagare hjälps med seglingen. Laser Bahia finns för dem som är mer vana seglare, vill ha mer utmaning och testa kappsegling. Under långseglingar och hajk används våra Avanti-båtar. Flytvästar är obligatoriskt och tillhandahåller vi.

Låghöjdsbana

En bana inspirerad utav vår stora höghöjdsbana fast inte lika högt upp. I låghöjdsbanan kan deltagarna med hjälp av balans och mod ta sig igenom banan, något som är lättare sagt än gjort. En mycket uppskattad aktivitet som deltgarna kan göra utan närvaro från ledare. Hjälm är obligatoriskt och det tillhandahåller vi.

Höghöjdsbana

Platsen med bäst utsikt över ön är uppe bland träden, i höghöjdsbanan får deltagarna möjligheten att utmana sig på högre höjd. Deltagarna genomför hinder som exempelvis balansgång, klätternät och hängbro 5-11 meter uppe bland träden. För varje avklarat hinder blir det roligare och självförtroendet ökar. Banan avslutas med zipline eller ett hopp med gungan. Hjälm är obligatoriskt under passet och i banan är det en klättersele med systemet Clickit som gör upplevelsen extremt säker. Hjälm och sele tillhandahåller vi. Höghöjdsbanan utförs på P2, P4 och Konfa.

Äventyret

Under äventyrspassen lär deltagarna känna varandra genom kamrat- och samarbetsövningar. Övningarna syftar även till att stärka den enskilde individen så att var och en ska kunna känna sig trygg med sin ledare och grupp. Alla hjälps åt och uppgifterna kan vara kluriga och kräver att deltagarna ställer upp för varandra och samarbetar. Efter ett pass i äventyrsskogen är förhoppningarna att gruppen har högre tillit, bättre samarbete och lärt känna varandra bättre.

Backklättring

Backklättring går ut på att en deltagare ska stapla drickabackar på varandra samtidigt som personen sitter på dem. Hur många tror du att du klarar? De som står på marken hjälper till att ge backar till klättraren. Hjälm är obligatoriskt under passet och den som klättrar blir säkrad av en ledare. Backklättring används på P2, P4 och Konfa.

Stolpbanan

Ängsholmens stolpbanan är byggd mellan höga stolpar i skogen. Det finns det tre utmanande delar men flera är på väg. I stolpbanan liksom höghöjdsbanan är du säkrad i en helkroppssele som en av våra instruktörer säkrar dig med. Knytskor, långbyxor och långärmat är krav för att få klättra. Hjälm och sele tillhandahåller vi.

Candle light

Efter härliga sommarlägerdagar fyllda med nya vänner, minnen och erfarenheter är det dags att åka hem, allt roligt har tyvärr ett slut. Innan deltagarna åker hem har hela ön ett candle light. En ceremoni med sång, musik och ljus, det blir en stund att reflektera över tiden på Ängsholmen.

Jupp

I slutet av lägret är det Jupp vilket är en blandning av teater och spex som ledarna framför för deltagarna. Det kan förekomma tävlingar, ramsor, teater bland annat, allt detta när ledarna är utklädda och spexar.

Paddling

Våra kanoter heter kanadensare och är i plåt eller plast. Till en början får deltagarna lära sig tekniken och grunderna inom paddling för att sedan få ge sig ut på vattnet. I Lagunens lugna vatten blir deltagarna bekväma med kanoterna och ger sig sedan med ledare ut på större äventyr som att paddla runt ön.Vid hajk används kanoterna. Flytväst är obligatoriskt och tillhandahåller vi.

Bastu och bad

Vi har en mysig vedeldad bastu på ön. Att basta och därefter utmana sig själv att ta ett bad är en mycket populär aktivitet.

Disco

Under lägret har deltagarna disco. I Ängsholmens egna discohus, vid namn musikhuset, spelas det musik och lampor lyser och blinkar för den ultimata discoupplevelsen. Korv, popcorn och saft erbjuds till deltagarna för att orka med ännu mer dans. Ett hett tips är att lyssna på Ängsholmens egna discolåt som heter “Änsgholmsgangsta” och finns på Spotify för maximal uppladdning inför sommarens disco.

Pyssel

Öns kärna för skapande och kreativitet stavas pysselboden. Här får deltagarna möjlighet att ta vara på sin idérikedom till fullo. Ledarna brukar starta passet med en gemensam övning varpå deltagaren sedan har många valmöjligheter att gå sin egen väg. Pärla ett armband till en nyfunnen kompis, rita en teckning att ta med dig hem som minne eller skriv ditt namn inne i pysselboden, det är några förslag. Detta medan skön musik spelas och mysiga samtal förs.

Fys

Vår ö har fina sportmöjligheter vilket bland annat innefattar volleyboll-, fotboll- och basketplan samt massvis med fin natur som under fyspassen utnyttjas maximalt. På dessa pass hittar ledarna på allt från yoga till basket, staffet till bad & bastu och fotbollsmatch till volleybollturnering. Deltagarna får möjlighet att testa på olika fysiska aktiviteter.

Temadagar

En eller flera dagar varje period ser programmet annorlunda ut och deltagarna uppleva en dag full med överraskningar. Temana skiftar från period till period, år till år, den ena temadagen är inte den andra lik! Med fantasi och kreativitet hos ledare och deltagare, vattenfärger, säckar och annat som går att hitta förvandlas ön för en dag till allt från piratskepp till sagovärld, musikal till årstider och OS till rymden.