Skip to content
Sök

Knatteläger

Inför ankomst

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

 1. Kontakt lägerchef
 2. Konfidentiella formulär
 3. Hyddindelning
 4. Nötter
 5. Hyddstädning
 6. Rökning och snusning
 7. Sjöaktiviteter
 8. Uppmärkning av egna saker
 9. Fästingar
 10. Måltider
 11. Transport till och från Boda brygga
 12. Transport till och från Ängsholmen från Boda brygga
 13. Ändra uppgifter (t.ex. speciakost)

1. KONTAKT LÄGERCHEF

Kontaktuppgifter till lägerchefen för Knatteläger Vår: information kommer inom kort!

Kontaktuppgifter till lägerchefen för Knatteläger Höst: (ej beslutat än)

2. KONFIDENTIELLA FORMULÄR

Inför varje läger ska det finnas ett fullständigt ifyllt konfidentiellt formulär för varje enskild deltagare. Detta är nödvändigt för att kunna bemöta alla och hantera eventuella situationer som uppstår (inte minst akuta sådana). Formulären ska vara oss tillhanda, dvs ifyllt och signerat, senast två veckor innan lägerstart.

För knatteläger ska konfidentiella formulär fyllas i för både barn och medföljande vuxna.

Via sidan för konfidentiella formulär beställer du dem till din e-post.

 

3. HYDDINDELNING

Under lägret bor alla deltagare (både barn och vuxna) i så kallade hyddor. Varje hydda rymmer ungefär 10 personer.

Eventuella önskemål om hyddindelning anges i de konfidentiella formulären. Lägerchefen försöker tillgodose allas önskemål och strävar efter att alla får bo med minst en person som de har önskat. Har en stor grupp önskat att bo tillsammans kan vi inte garantera att alla hamnar i samma hydda.

4. NÖTTER

Vi har på grund av allergier, totalt förbud mot nötter på ön.

5. HYDDSTÄDNING

På Ängsholmen hjälper vi varandra. Varje dag hjälps alla, föräldrar och ledare, åt att snygga upp i och utanför hyddorna. En grupp – mässen – sköter om diskning och, dukning efter ett rullande schema.

6. RÖKNING OCH SNUSNING

Rökning och snusning är förbjudet på ön för deltagare och föräldrar, detta gäller även e-cigaretter och eventuella nikotinfria alternativ.

7. SJÖAKTIVITETER

Flytväst är obligatorisk vid alla sjöaktiviteter och finns att låna på ön. För knattelägret rekommenderar vi att flyttvästar medtages till de små. KFUM Ängsholmen har endast ett begränsat antal flytvästar som är tillräckligt små för att tillgodose allas behov.

8. MÄRKNING AV PERSONLIGA ÄGODELAR

Se till att du har märkt alla dina personliga saker med namn. Tänk på att vi är flera hundra personer som vistas på Ängsholmen varje sommar och det är jättesvårt att veta vems saker som är vems.

Skulle du trots allt glömma något finns det oftast ingen chans att få tillbaka det förrän till hösten då alla kvarglömda saker fraktas in till KFUM Central på Rosengatan 1, vid Sveavägen. Information om hur och när sakerna kan hämtas publiceras på hemsidan efter sommaren. Efter årsskiftet skänker vi de kvarglömda saker som ej blivit upphämtade till välgörande ändamål. 

9. FÄSTINGAR

Fästingar i Stockholms skärgård kan överföra TBE och Borrelia. TBE kan ge upphov till hjärnhinneinflammation men går lätt att vaccinera sig mot. Borreliainfektion kan ge mängder av symtom men infektionen hävs lätt med antibiotika. Borrelia går det dock inte att vaccinera sig mot. Om du vill veta mera om TBE och Borrelia kan du höra av dig till infektionskliniken eller vårdcentralen i din kommun.

10. Måltider

Måltider under knattelägren serveras vid tidsangivelserna nedan. Många väljer dessutom att ta med egna mellanmål för att hålla energinivån uppe. Om du tar med eget mellanmål får det inte innehålla några nötter då Ängsholmen är en nötfri ö.

 • Dag 1

  11.30 Lunch

  14.00 Fruktstund

  16.00 Middag

  18.30 Kvällsfika

   

   

 • Dag 2

  08.30 Frukost

  12.00 Lunch

11. TRANSPORT TILL OCH FRÅN BODA BRYGGA

Alla deltagare ansvarar själva för att ordna transport till och från Boda Brygga vid lägerstart och slut. Boda brygga ligger på Värmdö och adressen är Bodavägen, Värmdö.

Vi rekommenderar samtliga som kommer till Ängsholmen att åka kollektivt. Vi vill värna om vår natur och vill att vår lägerverksamhet är så miljövänlig som möjligt.

Hållplatsen som SL bussarna stannar vid heter Boda Brygga. Hitta din resa här: https://sl.se/

För de som trots allt åker bil till Boda brygga finns en parkering i anslutning till bryggan, där går det att betala parkeringsavgiften via sms eller kort.

12. TRANSPORT TILL OCH FRÅN ÄNGSHOLMEN FRÅN BODA BRYGGA

För Knatteläger vår 2023 gäller följande:

 • Utresa: Boda brygga-Ängsholmen

  Datum: 29 april 2023

  Tid:

  Kommentar: Mer information kommer inom kort!

 • Hemresa: Ängsholmen-Boda brygga

  Datum: 30 april 2023

  Tid:

  Kommentar: Mer information kommer inom kort

13. ÄNDRA UPPGIFTER

Logga gärna in på Mina Sidor i vår bokningstjänst och kontrollera att era uppgifter stämmer (t.ex. behov av specialkost).