3. HYDDINDELNING
Under lägret bor alla deltagare (både barn och vuxna) i så kallade hyddor. Varje hydda rymmer ungefär 10 personer.
Eventuella önskemål om hyddindelning anges i de konfidentiella formulären. Lägerchefen försöker tillgodose allas önskemål och strävar efter att alla får bo med minst en person som de har önskat. Har en stor grupp önskat att bo tillsammans kan vi inte garantera att alla hamnar i samma hydda.
4. NÖTTER
Vi har på grund av allergier, totalt förbud mot nötter på ön.
5. HYDDSTÄDNING
På Ängsholmen hjälper vi varandra. Varje dag hjälps alla, föräldrar och ledare, åt att snygga upp i och utanför hyddorna. En grupp – mässen – sköter om diskning och, dukning efter ett rullande schema.
6. RÖKNING OCH SNUSNING
Rökning och snusning är förbjudet på ön för deltagare och föräldrar, detta gäller även e-cigaretter och eventuella nikotinfria alternativ.
7. SJÖAKTIVITETER
Flytväst är obligatorisk vid alla sjöaktiviteter och finns att låna på ön. För knattelägret rekommenderar vi att flyttvästar medtages till de små. KFUM Ängsholmen har endast ett begränsat antal flytvästar som är tillräckligt små för att tillgodose allas behov.
8. MÄRKNING AV PERSONLIGA ÄGODELAR
Se till att du har märkt alla dina personliga saker med namn. Tänk på att vi är flera hundra personer som vistas på Ängsholmen varje sommar och det är jättesvårt att veta vems saker som är vems.
Skulle du trots allt glömma något finns det oftast ingen chans att få tillbaka det förrän till hösten då alla kvarglömda saker fraktas in till KFUM Central på Rosengatan 1, vid Sveavägen. Information om hur och när sakerna kan hämtas publiceras på hemsidan efter sommaren. Efter årsskiftet skänker vi de kvarglömda saker som ej blivit upphämtade till välgörande ändamål.
9. FÄSTINGAR
Fästingar i Stockholms skärgård kan överföra TBE och Borrelia. TBE kan ge upphov till hjärnhinneinflammation men går lätt att vaccinera sig mot. Borreliainfektion kan ge mängder av symtom men infektionen hävs lätt med antibiotika. Borrelia går det dock inte att vaccinera sig mot. Om du vill veta mera om TBE och Borrelia kan du höra av dig till infektionskliniken eller vårdcentralen i din kommun.