Skip to content
Sök

Lediga tjänster

KFUM Ängsholmen söker föreståndare till nytt LSS-kollo

KFUM Ängsholmen har bedrivit kolloverksamhet i Stockholms skärgård sedan 1923. Inledningsvis på Ingarö, men verksamheten flyttade till ön Ängsholmen år 1963. Föreningen är en del av den internationella rörelsen YMCA/YWCA, som är en av världens största ungdomsorganisationer. KFUM Ängsholmens nuvarande verksamhet består bland annat av barnkollo, konfirmationsläger, klassresor, daglägret Sköna Dar samt en omfattande intern utbildningsverksamhet för ledare. För mer information, se angsholmen.kfum.se

Under sommaren 2023 planerar KFUM Ängsholmen att starta upp ett nytt LSS-kollo. En motsvarande verksamhet har tidigare bedrivits i extern regi på Ängsholmen under namnet Pluton Kärlek. Nu är ambitionen att starta upp kollot på nytt, den här gången helt inom ramen för KFUM Ängsholmens egen verksamhet. Ambitionen är att LSS-verksamheten i så stor utsträckning som möjligt ska vara integrerad med föreningens övriga kolloaktiviteter för barn. Nu söker vi en föreståndare som kan utveckla och leda planering, genomförande och uppföljning av vårt LSS-kollo under sommaren 2023. Arbetet bedrivs från KFUM Ängsholmens kansli, som har fyra anställda och ligger på Rosengatan i centrala Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
– att upprätta planer, riktlinjer och rutiner för det nya LSS-kollot, detta i linje med krav från såväl IVO som berörda kommuner
– att ansvara för rekrytering, introduktion och utbildning av kollots personal
– att fungera som arbetsledare under kollots genomförande
– att ansvara för dokumentation och rapportering till vårdnadshavare/familjer och berörda kommuner
– att utvärdera LSS-kollots första verksamhetsår och föreslå förändringar och utvecklingsområden inför kommande år.

Dina kvalifikationer
– Vi söker dig som har relevant utbildning och yrkeserfarenhet för arbete med barn och ungdomar inom LSS-området.
– Du är strukturerad, noggrann och har god administrativ förmåga.
– Du är kommunikativ och kan ge ett gott bemötande vid kontakt med exempelvis vårdnadshavare, kommuner och andra verksamheter för barn/ungdomar med funktionsvariationer.
– Erfarenhet av arbete som chef eller arbetsledare är meriterande, liksom föreningserfarenhet och arbete med kolloverksamhet.
– Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Omfattning och villkor
– Tjänsten är en projektanställning på 70% under mars-augusti 2023. Utformningen kan dock förändras för att passa den sökande.
– En förutsättning för anställningen är att du godkänns som föreståndare vid den IVO-granskning som vår verksamhet kommer genomgå innan LSS-kollot kan startas. (Denna granskning är också orsaken till att vi genomför rekryteringen så långt innan tillträdet på tjänsten.)
– Arbete under kvällar och helger förekommer.
– Du har möjlighet att själv fördela din arbetstid, men förväntas kunna arbeta heltid inför och under de fyra veckolånga kolloperioderna i juni och juli. Under dessa perioder kommer ditt arbete delvis vara förlagt till ön Ängsholmen i Stockholms skärgård.
– Vid ömsesidigt intresse finns goda möjligheter till en ny anställning som föreståndare under kommande år

Lön enligt överenskommelse. Friskvårdsbidrag och tillgång till gym erbjuds alla anställda inom KFUM Ängsholmen.

Har du frågor om tjänsten går det bra att kontakta Mats Engman, tel 073-654 03 55, e-post: mats@angsholmen.org

Ansökan
Skicka personligt brev och CV till Mats Engman, tf verksamhetschef, senast den 7 oktober: mats@angsholmen.org

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.