Skip to content
Sök

För ledare

Att vara ledare

Ideella ledaruppdrag i KFUM Ängsholmens verksamhet

KFUM Ängsholmen har bedrivit läger på ön Ängsholmen sedan 1963. Varje sommar hålls sommarläger indelat i fem perioder, varav ett är konfirmationsläger. Under lägret får deltagarna segla, göra höghöjdsaktiviteter, paddla, delta på olika äventyr samt idrotta och leka. Föreningen anordnar också daglägret Sköna Dar på Ingarö under fyra sommarveckor. Sedan 2019 har vi även ett läger med outdoor-tema på Ängsholmen som kallas Treehouse. Vi har även våra egna ledarskapsutbildningar Skeppis och Praktis som löper parallellt med övriga sommarläger på Ängsholmen.

Att vara ledare på Ängsholmen och Sköna Dar är roligt, givande och utvecklande. Det innebär att vara både kamrat och förebild och att kunna ge deltagarna en hjälpande hand. På samma gång kan du få deltagarna att ge det bästa av sig själva men också kunna sätta gränser och skapa ordning.

I Sköna Dars verksamhet möter du deltagarna endast över dagen, vilket ställer höga krav på att snabbt skapa förtroende hos de som kommer till lägret. Som ledare för Sköna Dar får du en utmanande uppgift i att leda och stödja barn och ungdomar med stor variation i bakgrund, etnicitet, språk, trosuppfattning och erfarenheter. Du får möjligheten att utveckla dina ledaregenskaper och skapa nya vänskapsband.

Som ledare på Ängsholmen och Sköna Dar får du möjlighet att delta i utbildningar och ta del av traditioner och erfarenheter som finns inom organisationen. Ängsholmsandan genomsyrar lägerverksamheten och vänskapen mellan ledarna är stor och håller länge!

 

Andra lägergårdar

KFUM Ängsholmen har flertalet systergårdar som har liknande verksamhet som vi har. Dessa gårdar har också massor av ledarmöjligheter att erbjuda. Varför inte testa på att vara ledare på en av dessa gårdar? Det är ju trots allt ett extra plus i kanten att med nya erfarenheter!

Av dessa lägergårdar så är KFUM Breviks lägergård i Norrköping och KFUM Umeås lägergårdar Norrbyskär och Nydala mest lika KFUM Ängsholmens verksamhet. Kontakta gärna respektive kanslier på dessa gårdar för att höra dig för kring ledaransökningar.