Skip to content
Sök

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

 1. Bra att veta inför lägret
 2. Besöksdagar
 3. Hyddindelning
 4. Nötter
 5. Hyddstädning
 6. Rökning och snusning
 7. Sjöaktiviteter
 8. Uppmärkning av egna saker
 9. Fästingar
 10. Transport till och från Boda brygga
 11. Transport till och från Ängsholmen från Boda brygga
 12. Ändra uppgifter
 13. Medskick
 14. Kiosk
 15. Konfidentiellt formulär
 16. Packlista

1. BRA ATT VETA INFÖR LÄGRET

Som lägerdeltagare för allra första gången kan det vara lite nervöst att åka hemifrån, för att inte tala om hur nervöst det är för föräldrarna. Kanske vet du inte alls hur det ser ut på Ängsholmen eller så känner du inte någon sen innan. Men både du och dina föräldrar kan vara lugna med att vi har närmare 100 års erfarenhet av att bedriva läger och att våra duktiga ledare kommer ta väl hand om dig.

2. BESÖKSDAGAR

På grund av coronapandemin så kommer vi tyvärr inte att arrangera någon besöksdag inför våra sommarläger 2021.

3. HYDDINDELNING

Vill deltagaren önska personer som hen vill bo med så sker detta i det konfidentiella formuläret. Lägerledningen försöker tillgodose deltagarnas önskemål om sovkamrater så gott de kan. Målet är att alla får bo med minst en person som de har önskat.

Deltagarna behöver inte önska sovkamrater. Det är vanligt att deltagare åker till oss utan att känna någon sedan tidigare och vi har alltid detta i åtanke då vi delar in i sovplatserna.

4. NÖTTER

Vi har på grund av allergier totalt förbud mot nötter på ön.

5. Städning

På Ängsholmen hjälper vi varandra. Varje dag hjälps alla, både deltagare och ledare, åt att snygga upp i och utanför hyddorna. En grupp – mässen – sköter diskning och dukning efter ett rullande schema. Ibland har vi ett ”knööslag”, som har till uppgift att utföra vissa lättare praktiska arbeten, t.ex. att plocka upp skräp från marken och därigenom vårda naturen där vi alla vistas under lägret. Detta sker även då vi har Ö-röjning då  alla ledare och deltagare hjälps åt att snygga till ön.

6. RÖKNING OCH SNUSNING

Rökning och snusning är strikt förbjudet på ön för deltagare, detta gäller även e-cigaretter och eventuella nikotinfria alternativ. För frågor kring detta kontakta KFUM Ängsholmens kansli på kansliet@angsholmen.org eller 08-68450750.

7. SJÖAKTIVITETER

Flytväst är obligatorisk vid alla sjöaktiviteter och finns att låna på ön. Vid längre utfärder, både till lands och sjöss, utrustas varje grupp med första förbandsutrustning och följebåt finns alltid till hands. Badning sker gruppvis när det är lämpligt väder och det finns alltid minst två ledare med vid badning.

8. UPPMÄRKNING AV EGNA SAKER

Se till att du har märkt alla dina saker med namn. Det är onödigt att dyrbara kläder eller annat blir kvar på ön. Täna på att vi är flera hundra personer på Ängsholmen under sommaren och det är jättesvårt att veta vems saker som är vems. Skulle du glömma något finns det oftast ingen chans att få tillbaka det förrän till hösten då alla saker tas in till KFUM Central på Rosengatan 1. Info om detta lägger vi ut på hemsidan efter sommaren. Den 1:a november skänker vi iväg de kvarglömda kläder som ej blivit upphämtade.

9. FÄSTINGAR

Fästningar i Stockholms skärgård kan överföra TBE och borrelia. TBE kan ge upphov till hjärnhinneinflammation och en borreliainfektion kan ge många olika symptom. Borrelia går inte att vaccinera sig mot men en infektion hävs enkelt med antibiotika. TBE är däremot enkelt att vaccinera sig mot, och vi råder alla som ska besöka Ängsholmen att göra detta. Om du vill veta mera om TBE och borrelia, eller funderar på vaccination, så hör av dig till infektionskliniken eller vårdcentralen i din kommun.

10. TRANSPORT TILL OCH FRÅN BODA BRYGGA

Deltagaren och dennes familj ordnar själva transport till och från Boda Brygga vid lägerstart. Boda brygga ligger på Värmdö och adressen är Bodavägen.

Vi rekommenderar er som kommer till Ängsholmen att åka kollektivt, detta för att spara på vår miljö. Hållplatsen som SL-bussarna stannar vid heter Boda Brygga.

För de som åker bil till Boda finns en stor parkering i anslutning till bryggan, där går det att betala parkeringsavgiften per sms eller kort.

11. TRANSPORT TILL OCH FRÅN ÄNGSHOLMEN FRÅN BODA BRYGGA

En taxibåt hämtar deltagarna i Boda och skjutsar dem till Ängsholmen. Båttaxin bokas av KFUM Ängsholmens kansli och kostnaden för transporten ingår i lägeravgiften.

Typ av resa

Datum

Tid

Kommentar

Utresa (Boda-Ängsholmen)
Hemresa (Ängsholmen-Boda )

12. ÄNDRA UPPGIFTER (t.ex. specialkost)

Logga gärna in på Mina Sidor i vår bokningstjänst och kontrollera att era uppgifter stämmer. Här kan ni själva uppdatera de uppgifter som vi efterfrågar.

13. MEDSKICK

Inget ätbart får tas med eller skickas ut till ön.

14. KIOSK

godis i lägerkiosken ingår i lägeravgiften.

15. KONFIDENTIELLT FORMULÄR

Lägerledningen är mycket angelägen om att få in ett konfidentiella formulär ifyllt så noggrant som
möjligt. Detta gör vi för att bättre kunna ta hand om varje enskild deltagare och för att vi vid t.ex.
fysisk eller psykisk ohälsa eller sociala svårigheter ska kunna ge det rätta bemötande. Längst ner på denna sida kan du via länken generera ett konfidentiellt formulär per deltagare  som sedan skickas till din mail.

16. PACKLISTA

Längst ner hittar du en packlista med vad vi rekommenderar att deltagaren ska ta med till lägret. Har du frågor eller saknar något på listan är du välkommen att ta kontakt med KFUM Ängsholmens kansli.