Skip to content
Sök

  Läs mer: Insamling till solceller

  Under 2023 firar vi vårt jubileum med en årslång insamling för att under nästa år kunna installera solceller på Ängsholmen*. Att låta skärgårdssolen producera vår el är bra både för vår ekonomi och vår miljö.

  Så här kan du bidra till vår insamling:

  • GE OSS EN FÖDELSEDAGSPRESENT
   Sätt in ditt bidrag på vårt BG 676-5069 eller via Swish 123 668 98 22. Märk din inbetalning ”100 år till”
  • UTÖKA DIN MEDLEMSAVGIFT
   KFUM Ängsholmen har en medlemsavgift på 50 kr och uppåt. Det innebär att du blir medlem för 50 kronor men själv kan välja att betala ett högre belopp om du vill stötta vårt arbete ytterligare. I år går alla utökade medlemsavgifter till vår 100-årsinsamling! Du kan teckna medlemsskap via Swish, Bankgiro eller i samband med att du bokar en plats på ett av våra läger.
  • ORDNA EN EGEN INSAMLING
   Varför inte starta din egen insamling och utmana dina Ängsholmskompisar att göra detsamma? Vi hjälper dig med både idéer och material. Ladda ner vår guide för hur du startar en egen insamling genom knappen längre ner på denna sida. Där finns också flyers med kort information om KFUM Ängsholmen och vår insamling som du kan skriva ut och använda vid din insamling.
  • SKÄNK DITT ARVODE
   Du som arbetar som ledare inom vår förening kan välja att skänka en del av ditt arvode till KFUM Ängsholmen. Ange vilket belopp du vill bidra med när du fyller i ditt ideella avtal.
  • DÖP EN BÅT
   Vill du sätta din egen prägel på Ängsholmen…? Alla som bidrar med 10.000 kronor till vår insamling får namnge en av våra segelbåtar eller kanoter. Du får också ett fint diplom med en bild på just din båt. Erbjudandet gäller både privatpersoner, butiker och företag. Vill du ge ett sådant bidrag, kontakta Mats Engman (kontaktperson för kampanjen) på 073-654 03 55 eller mats@angsholmen.org.
  • BLI ÄNGSHOLMSVÄN
   Kan du tänka dig att bidra med ett belopp på minst 25.000 kronor eller mer till vår verksamhet? I så fall erbjuder vi dig att bli Ängsholmsvän. Som vår vän erbjuds du en guidad besöksdag i vår verksamhet, samt en mysig utflyktshelg med din familj, dina vänner eller din personal under sensommaren. Vill du veta mer om möjligheten att bli Ängsholmsvän, kontakta Mats Engman (kontaktperson för kampanjen) på 073-654 03 55 eller mats@angsholmen.org.

   

  * En utredning om att installera solceller på Ängsholmen har inletts och vi är optimistiska till att kunna genomföra installationen under 2024. Skulle något sätta stopp för våra planer kommer insamlade medel användas till andra projekt inom vår verksamhet som bidrar till hållbarhet för miljö och klimat.

100 ÅR TILL!

Sedan 1923 har vår förening gett barn möjlighet att möta sommaren under kollovistelser i skärgården. De första åren höll vi till på Ingarö. 1963 flyttade verksamheten till ön Ängsholmen, då antogs också föreningens nuvarande namn. Sedan dess har barn kommit till vår ö för att segla, klättra, hajka, sjunga, leka, pyssla, dansa, bada och lära känna vänner för livet. På vår ö finns kanoter och segelbåtar, höghöjdsbana, disco, bastu, musikstudio, snickarbod, pysselrum, fotbollsplan och mycket annat. Varje år utvecklar vi en ny kull unga ledare redo att ta ansvar för vår verksamhet.

Så har vi arbetat inom KFUM Ängsholmen i 100 år – och vi kommer fortsätta i 100 år till! 

Under 2023 firar vi vårt jubileum med en årslång insamling för att under nästa år kunna installera solceller på Ängsholmen. Att låta skärgårdssolen producera vår el är bra både för vår ekonomi och vår miljö.

 

Hör vår f.d ordförande Alice Luthander berätta mer om 100-årsjubileumet:

 

Tack!

…till alla er som firade vårt 100-årsjubileum på Ängsholmen den 2-3 september. Det blev två fantastiska dagar med glada vänner, massor av aktivitet, ett historiskt tvådagarsmuseum, fint väder, god mat och en vacker galamiddag. Vi hade inte kunnat önska oss ett bättre kalas!

Tack till Jakob Thun och Helena Klange för de fina bilderna!

Untitled photo

Untitled photo

Untitled photo

Untitled photo

Untitled photo

Untitled photo

Untitled photo

Untitled photo

Untitled photo