Skip to content
Sök

  Välkommen till KFUM Ängsholmens 100-årskalas!

  Den 2-3 september firar vi att vår förening fyller 100 år och alla vi känner är välkomna att vara med! Ta med en kompis, din familj eller kom helt själv vi lovar att det finns gott om vänner på plats! Du kan välja mellan att komma över dagen den 2 september, då vi erbjuder mängder av aktiviteter för både barn och vuxna, eller stanna på vår galamiddag, bo kvar över natten och låta kalaset ta slut först söndag morgon!

  Dagbiljett 2 september

  Pris
  300 kr / person (50 kr för barn födda 2016 eller senare)

  Priset inkluderar:

  • transporter mellan Boda brygga – Ängsholmen
  • lunch, fika och mellanmål

  Program
  Ni reser till Ängsholmen med båt från Boda Brygga kl 09:45. Sedan står ön till ert förfogande. Vår hamn, klättringsanläggning, hög- och låghöjdsbana kommer hålla öppet, och självklart blir det disco! Du kan pyssla, spela boll eller leka, men det går precis lika bra att mingla, ta ett dopp eller ligga i solen och lyssna på vattnets kluckande mot stranden. Lunch och mellanmål serveras i vår matsal när du själv tycker att det passar. Ca 16:00 går båten tillbaka till Boda Brygga.

   

  Boka dagbiljett HÄR

  Helgbiljett 2-3 september

  Pris
  600 kr / person. 

  Priset inkluderar 

  • transporter mellan Boda Brygga – Ängsholmen
  • lunch, fika, mellanmål och galamiddag under lördagen, samt frukost på söndagen

  Program
  Efter dagprogrammet (se dagbiljett) blir det fördelning av rum och inflyttning kl 16:30. Därefter kommer vår bastu hålla öppet för dem som vill. Kl 19:00 serveras det galamiddag i matsalen, följt av uppträdanden och vem vet vad! Söndag morgon serveras frukost från kl 08:30 och därefter går båten tillbaka till Boda Brygga kl 11:00.

   

  Boka helgbiljett HÄR

  Viktig information till alla kalasgäster

  Anmälan
  Vi kan bara erbjuda 100 helgbiljetter, och principen “först till kvarn…” gäller. De kommer ta slut snabbt, så vänta inte med att boka! För dagbiljetter är sista anmälningsdag den 24 augusti.

  Vill du boka dagbiljett gör du det HÄR

  Vill du boka helgbiljett gör du det HÄR

   

  Kostnad
  I likhet med alla jubileumsaktiviteter kommer överskottet från kalaset gå till vår 100-årsinsamling för att installera solceller på Ängsholmen under nästa år – en bra investering för både vår ekonomi, vår miljö och vårt klimat! Du som vill har möjlighet att ge ett extra bidrag till insamlingen när du betalar avgiften för kalaset.

  Åldersgräns
  Alla är välkomna, men är du född 2008 eller senare kommer du tillsammans med en vuxen. 

  Alkohol
  All vår verksamhet är helt fri från alkohol och droger – det gäller även vårt 100-årskalas. Det är inte tillåtet att ta med alkohol till Ängsholmen.

  Ledare
  Fram till 16:00 på lördagen finns det Ängsholmsledare som ansvarar för våra anläggningar och aktiviteter. Därefter bedrivs inga ledarledda aktiviteter.

  Boende
  Ni som ska övernatta kommer, precis som våra kollodeltagare, få ange vilka ni vill bo tillsammans med i ett konfidentiellt formulär. Vi lovar inte att vi kan tillgodose allas önskemål, men kommer göra vårt bästa.

  Vill du jobba under kalaset?
  Vi behöver ledare samt köks- och serveringspersonal. Uppdragen ger inget arvode, men alla som jobbar får självklart vara med på kalaset utan kostnad. Se ansökan.

   

  Har du frågor om kalaset, vänd dig till kansliet! Tel 08-684 507 50 / kansliet@angsholmen.org

  Under 2023 firar vi vårt jubileum med en årslång insamling för att under nästa år kunna installera solceller på Ängsholmen*. Att låta skärgårdssolen producera vår el är bra både för vår ekonomi och vår miljö.

  Så här kan du bidra till vår insamling:

  • GE OSS EN FÖDELSEDAGSPRESENT
   Sätt in ditt bidrag på vårt BG 676-5069 eller via Swish 123 668 98 22. Märk din inbetalning ”100 år till”
  • UTÖKA DIN MEDLEMSAVGIFT
   KFUM Ängsholmen har en medlemsavgift på 50 kr och uppåt. Det innebär att du blir medlem för 50 kronor men själv kan välja att betala ett högre belopp om du vill stötta vårt arbete ytterligare. I år går alla utökade medlemsavgifter till vår 100-årsinsamling! Du kan teckna medlemsskap via Swish, Bankgiro eller i samband med att du bokar en plats på ett av våra läger.
  • ORDNA EN EGEN INSAMLING
   Varför inte starta din egen insamling och utmana dina Ängsholmskompisar att göra detsamma? Vi hjälper dig med både idéer och material. Ladda ner vår guide för hur du startar en egen insamling genom knappen längre ner på denna sida. Där finns också flyers med kort information om KFUM Ängsholmen och vår insamling som du kan skriva ut och använda vid din insamling.
  • SKÄNK DITT ARVODE
   Du som arbetar som ledare inom vår förening kan välja att skänka en del av ditt arvode till KFUM Ängsholmen. Ange vilket belopp du vill bidra med när du fyller i ditt ideella avtal.
  • DÖP EN BÅT
   Vill du sätta din egen prägel på Ängsholmen…? Alla som bidrar med 10.000 kronor till vår insamling får namnge en av våra segelbåtar eller kanoter. Du får också ett fint diplom med en bild på just din båt. Erbjudandet gäller både privatpersoner, butiker och företag. Vill du ge ett sådant bidrag, kontakta Mats Engman (kontaktperson för kampanjen) på 073-654 03 55 eller mats@angsholmen.org.
  • BLI ÄNGSHOLMSVÄN
   Kan du tänka dig att bidra med ett belopp på minst 25.000 kronor eller mer till vår verksamhet? I så fall erbjuder vi dig att bli Ängsholmsvän. Som vår vän erbjuds du en guidad besöksdag i vår verksamhet, samt en mysig utflyktshelg med din familj, dina vänner eller din personal under sensommaren. Vill du veta mer om möjligheten att bli Ängsholmsvän, kontakta Mats Engman (kontaktperson för kampanjen) på 073-654 03 55 eller mats@angsholmen.org.

   

  * En utredning om att installera solceller på Ängsholmen har inletts och vi är optimistiska till att kunna genomföra installationen under 2024. Skulle något sätta stopp för våra planer kommer insamlade medel användas till andra projekt inom vår verksamhet som bidrar till hållbarhet för miljö och klimat.

100 ÅR TILL!

Sedan 1923 har vår förening gett barn möjlighet att möta sommaren under kollovistelser i skärgården. De första åren höll vi till på Ingarö. 1963 flyttade verksamheten till ön Ängsholmen, då antogs också föreningens nuvarande namn. Sedan dess har barn kommit till vår ö för att segla, klättra, hajka, sjunga, leka, pyssla, dansa, bada och lära känna vänner för livet. På vår ö finns kanoter och segelbåtar, höghöjdsbana, disco, bastu, musikstudio, snickarbod, pysselrum, fotbollsplan och mycket annat. Varje år utvecklar vi en ny kull unga ledare redo att ta ansvar för vår verksamhet.

Så har vi arbetat inom KFUM Ängsholmen i 100 år – och vi kommer fortsätta i 100 år till! 

Under 2023 firar vi vårt jubileum med en årslång insamling för att under nästa år kunna installera solceller på Ängsholmen. Att låta skärgårdssolen producera vår el är bra både för vår ekonomi och vår miljö.

Den 2-3 september anordnas 100-årskalas på Ängsholmen, det vill du inte missa!

Mer information om kalaset och insamlingen hittar du under rubrikerna längst upp på denna sida.

 

Hör vår f.d ordförande Alice Luthander berätta mer om 100-årsjubileumet: