Tack för alla ledaransökningar <3

Nu ska alla som sökt som ledare på Ängsholmen och Sköna Dar ha fått svar från lägerchef på respektive period.

Våren 2020 har varit en väldigt underlig och utmanande period med anpassning efter coronapandemin och osäkerhet kring verksamheten. Situationen har också inneburit att vi fått in rekordmånga ansökningar (ca 320st!) till sommarens alla perioder. Jättekul med ett så stort engagemang samtidigt som det är trist att inte alla kan få en ledarposition hos oss i sommar. Vi förstår att många är besvikna över att inte fått den period eller position de sökt eller ens fått plats på en period.

Klicka på bilden för att läsa mer om KFUM Ängsholmens rekryteringsprocess.

För att förtydliga hur processen ser ut gällande ledarrekryteringen följer här en kort redogörelse:

Ansökningar till lägerchef för sommarens 8 perioder skickas in kring årsskiftet. (P1-P4, Konfa, Sköna Dar 1 och 2 samt Treehouse). Utifrån dessa ansökningar förbereder KFUM Ängsholmens Sommarlägerutskott underlag för beslut av styrelsen. När styrelsen beslutat om lägerchefer för sommaren är det upp till respektive lägerchefen att utse en stab för sin lägerperiod. Ledaransökan för sommarens perioder ska vara inne i mitten på april och svar ges senast sista april.

I ansökan har du som sökande möjlighet att uppge tidigare ledarerfarenheter och referenspersoner. Lägercheferna har i år rekryterat i samspråk med varandra och alla lägerchefer har deltagit i ett antal möten där Sommarlägerutskott och kansli har närvarat som stöd.

Med ansökan som underlag utser lägerchefen i samråd med sin programchef ledare till alla positioner under respektive lägerperiod. Läs mer om de olika positionerna HÄR.

Har du inte fått erbjudande om en ledarposition i sommar kan vi meddela att vi har ett fåtal ledarpositioner kvar till Sköna Dar period 2. Läs mer och ansök HÄR.

Du kan också ansöka till fastighetsarbetare på Ängsholmen i sommar. Läs mer och sök HÄR.

Slutligen så har vi just nu en väldigt osäker tid framför oss i och med Coronapandemin. Ledare kan insjukna med kort varsel inför läger och vi kommer kontakta dig som inte fått en ledarposition om vi får sena avhopp. Vill du inte bli kontaktad vänligen hör av dig till kansliet@angsholmen.org.