<<< Tillbaka till Sommarläger
Knatte

Knatte

P1 & P3

P1 & P3

P2 & P4

P2 & P4

Konfa

Konfa

Skeppis

Skeppis

Praktis

Praktis

Treehouse

Treehouse

Skeppis

 

 

 

 

 

 

 

KFUM Ängsholmen har ett tvådelat utbildningspaket; skeppisutbildningen och praktisutbildningen. Dessa två utbildningar har som gemensamt mål att förbereda unga för att bli ledare i KFUM Ängsholmen både genom teoretiska och praktiska pass, varvat med reflektion. Tanken är också att kunskaperna och erfarenheterna ska vara relevanta för arbete inom andra verksamheter för barn och ungdomar.

Som Skeppis på Ängsholmen får du en tre veckor lång ledarutbildning under lägervistelsen. Under Skeppisutbildningen varvar vi både praktiska och teoretiska moment. Under utbildningen får du bl.a. lära dig om  ledarskap, kommunikation, seglingsteori, navigering, grupprocesser och gruppdynamik. Stort fokus ligger också på praktisk utbildning och övning i segling, hajking och friluftsliv.

I alla utbildningsperioder ingår deltagande i utbildningen Unga leder unga där de två första stegen i KFUM:s utbildningspaket Helheten ingår. De stegen kallas för George och Williams. Denna del av Skeppisutbildningen går du tillsammans med andra blivande ledare från KFUM Centrals medlemsföreningar. Datum för kursen är den 2-3 maj.

För att tillgodogöra sig Skeppisutbildningen på ett bra sätt behöver du vara beredd på att det just är en utbildning som ska genomföras och det kan bli ganska intensivt. Du behöver också vara beredd på att ta ansvar och att fokusera på din uppgift, vilket är något som vi kommer att öva på under utbildningens gång.

Skeppisutbildningen är tänkt att vara en berikande upplevelse och ett oförglömligt minne, en blandning av spänning, trygghet och ansvar. 

Du bor tillsammans med 11 andra Skeppisar. Två ledare ansvarar för och håller i det mesta av utbildningen.

Skeppisutbildningen pågår parallellt med våra ordinarie sommarläger, vilket gör att du får möjlighet att fortfarande vara med om en typisk lägervistelse med många roliga aktiviteter och stor gemenskap.

Ålder

Du kan söka Skeppis från det år du fyller 16.

Pris

En Skeppisperiod kostar 7500 kr 2020.

KFUM Ängsholmen söker varje år fondmedel för att kunna reducera kostnaden för familjer som har svårt att bära den ordinarie kostnaden. För mer information om reducerad avgift tryck här:

Reducerad avgift

Skeppisperioder 2020

Skeppisperiod 1: 15 – 26 juni

Skeppisperiod 2: 28 juni – 11 juli

Skeppisperiod 3: 12 – 25 juli

Skeppisperiod 4: 31 juli – 14 augusti

Ansökan

Ansök genom att fylla i formuläret här nedanför. Ansökan öppnar 6 januari 2020.

Ansökningsformulär

Sista ansökningsdag är 6 mars 2020.

Var noga med att också ange 2:a, 3:e och 4:e handsval av period när du ansöker.

Din ansökan kommer att anonymiseras och behandlas av KFUM Ängsholmens utbildningsgrupp.

Antagning

Senast den 31 mars 2020 kommer du att få besked om antagning samt vilken period du ev. kommit med på.