<<< Tillbaka till Sommarläger

Knatte

Knatte

P1 & P3

P1 & P3

P2 & P4

P2 & P4

Konfa

Konfa

Skeppis

Skeppis

Praktis

Praktis

Treehouse

Treehouse

Konfirmationsläger

Till skillnad från våra sommarläger går det bra att anmäla sig till konfirmationslägret mellan 1-2 år i förväg. Klicka nedan för att göra en anmälan.
Vill du uppleva en annorlunda konfirmation där samtal om livet och tro varvas med bland annat segling, paddling, höghöjdsaktiviteter och skapande verksamhet? Vi erbjuder tre veckors konfirmationsläger på Ängsholmen, vår ö i Stockholms skärgård.

Ängsholmens populära konfirmationsläger i Stockholms skärgård har plats för ca 70 konfirmander och genomförs i samarbete med en församling.

Ledarstaben utgörs av en konfirmationspräst, en församlingspedagog, ca 4 undervisningsledare från församlinglingen samt ca 30 lägerledare varav en lägerchef och en programchef från Ängsholmen.

På lägret varvas konfirmationsundervisning med Ängsholmens olika aktiviteter såsom segling, kanotpaddling, höghöjdsaktiviteter, teambuilding, idrott, pyssel, musik m.m. Varje kväll hålls det en gemensam kvällsaktivitet för hela lägret, det kan vara t.ex. volleybollturnering eller lägerbål med sång och musik. Läs mer om våra aktiviteter här. Varje kväll samlas lägret även i en gemensam kvällsandakt, som vid fint väder hålls utomhus i solnedgången.

Tidsplan Konfirmation 2020:

15 Juli- Förträff 1 på gärdet

28 juli- 13 augusti ”ordinarie” läger på ängsholmen

OBS! Vistelsen på Ängsholmen förlängs pga rådande omständigheter.  Repetitionsdag och konfirmationsgudstjänst den 14- 15 aug förläggs också på Ängsholmen. Därav blir den totala vistelsen på Ängsholmen mellan datumen 28 Juli-15 Aug. 

Du hittar mer information som packlista, kopior på utskick och mycket mer längre ner på sidan.

Till anmälan

valkomna

 • Bra att veta inför lägret

  Som lägerdeltagare för allra första gången kan det vara lite nervöst att åka hemifrån (för att inte tala om hur nervöst det är för föräldrarna). Kanske vet du inte alls hur det ser ut på Ängsholmen eller så känner du inte någon sen innan. Men både du och dina föräldrar kan vara lugna med att vi har mer än 90 års erfarenhet av att bedriva läger och att våra duktiga ledare kommer ta väl hand om dig.

  Här finns också lite praktisk info som är bra att läsa igenom innan det är lägerdags. Undrar ni något mer är ni varmt välkomna att höra av er till Brevik.

  Boende

  På lägret bor man i en hydda med 10 sängplatser tillsammans med andra deltagara och en Hyddis (hyddledare). Stugorna ligger uppdelade på två stycken byar med fyra hyddor i den södra byn och fem hyddor i den norra. Hyddisens uppgift är att ha nära kontakt med barnen och se till att de trivs på lägret.

  I varje hydda finns 5 våningsängar, en låda till varje deltagare och ett bord så att man kan umgås med sina kompisar i hyddan. Varje deltagare tar själva med sig lakan för att bädda sin säng med.

  Duschar och dass

  Eftersom Ängsholmen ligger på en ö finns det begränsat med driksvatten att tillgå. Därför har vi havsvatten i våra duschar för det har vi gott om (självklart är det varmvatten i duscharna). Istället för toaletter har vi dass ute på Ängsholmen. Duschar och dass städas regelbundet av Ängsholmens ledare.

  Måltider

  Varje dag serverar köket tre hemlagade mål mat och ett kvällsfika om dagen. Alla måltider serveras nästan alltid i vår matsal som heter Loggian. På Ängsholmen serverar vårt kök vällagad mat och många av måltiderna är vegatariska.

  Är du i behov av specialkost är det viktigt att du meddelar det till Ängsholmen på den konfidentiella blanketten som skickas ut innan lägrets start. Skriv så utförligt som möjligt vad som behövs uteslutas ur kosten, är du vegetarian så skriv då vilken typ av vegetarsik kost du äter. Vi kan dock ej ta hänsyn till speciella dieter som t.ex. LCHF, Paleo eller liknade.

 • Datum, tider och anmälan evenemang - Konfa 2020

  Inför Ängsholmens konfirmationsläger anordnas två stycken förträffar och under lägret kommer det arrangeras en besöks/familjedag. Anmälan till dessa görs nedan.


  Förträff 1 - 21 mars

  OBS! Träffen är inställd.

  Förträff 2 - 25 april

  OBS! Träffen är inställd.

  Familjedag - Ängsholmen

  OBS! Familjedagen är inställd.
 • Packlista

  Tag gärna med en lista på vad du har med dig till Ängsholmen, då är det lättare att få med sig allt hem igen. Kläderna bör vara märkta, för att vi sakerna lättare ska hitta tillbaka, om du glömmer något. Vi har mycket begränsad möjlighet att hitta kvarglömda plagg under sommaren. När sommarsäsongen är över tar vi hem allt som glöms kvar till kontoret inne i stan där ni är välkomna att leta om det är något ni saknar. Under hösten skänker vi kvarglömda kläder till välgörenhet. Observera att vi inte har någon tvättmaskin för deltagare.

  Alla som ska på läger behöver:

  • Underkläder
  • Strumpor
  • Badkläder
  • Shorts
  • T-shirts
  • Långbyxor
  • Varm Tröja
  • Regnställ
  • Gympaskor
  • Stövlar
  • Mössa eller solhatt
  • Pyjamas/nattlinne
  • Toalettartiklar inklusive eventuella mediciner
  • Handduk
  • Sängkläder
  • Solkräm
  • Vattenflaska
  • Myggmedel
  • Bestick, en djup tallrik och plastmugg

  Om du ska på hajk, P2, P4 och Konfa

  • Sovsäck
  • Liggunderlag

  Ta gärna med

  • Ficklampa
  • Fiskeredskap
  • Bok
  • Bärbart musikinstrument
  • Kamera
  • Mjukdjur
  Packlista
 • Vad gör man på läger?

  Schemat på lägret kan variera lite men det här är ungefär vad som händer en vanlig dag på Ängsholmen

  8.00 – Väckning

  Några ledare ansvarar för att väcka alla på lägret, oftast görs det på något roligt sätt där ledarna kan ha klätt ut sig till indianer, eller så vaknar man till tonerna av någons gitarr.

  8.15 – Flaggberg

  Efter väckningen samlas hela lägret för att hissa flaggan och se till att alla har vaknat som de ska.

  8.30 – Frukost

  Frukosten som serveras på Ängsholmen består utav hemlagat bröd med pålägg, gröt med diverse tillbehör, filmjölk med flingor och juice.

  10.00 – Pass 1

  Mellan 10.00 - 12.30 är dagens första aktivitetpass, då gör oftast hyddan något tillsammans som att segla, pyssla eller paddla kanot.

  12.30 – Lunch

  Lunchen serveras i Loggian där alla på lägret äter tillsammans. Efter måltide turas alla hyddor om att mässa (diska).

  14.00 Pass 2

  Mellan 14.00 - 16.30 är det andra aktivitetspasset. Precis som under det första gör hyddan någon aktivitet tillsammans.

  17.00 – Middag

  Middagen serveras i Loggian där alla på lägret äter tillsammans. Efter måltide turas alla hyddor om att mässa (diska).

  18.30 – Kvällsaktivitet

  Efter middagen samlas hela lägret för att hitta på någonting roligt tillsammans. Det kan vara allt från att annordna en volleybollturnering till att leka kurragömma eller något annat kul.

  20.30 – Kvällsfika

  Klockan 20.30 serveras kvällsfika antingen i hyddan eller i loggian.

  21.00 – Kvällsflaggberg

  Mot slutet av dagen samlas alla för att gemensamt ta ner flaggan och kanske lyssna på någon sång för att komma ner i varv.

  22.00 – Läggning

  Klockan 22.00 ska alla deltagare ha gjort sig i ordning och samlats inne i hyddorna för att prata lite om dagen som varit och sedan sova för att orka med nästa hektiska dag.
 • Hur gör jag för att kontakta mitt barn under lägret?

  Deltagarna på Ängsholmen får inte ha simkort i sina egna telefoner det är för att vi vill att deltagarna ska var med kompisrana på lägret och inte med kompisarna hemma när de är på Ängsholmen. Vi vet också att det är mycket lättare att börja längta hem om en kan ringa varandra hela tiden.

  Ni föräldrar som vill nå era barn gör det på 08-684 507 54. Eftersom deltagarna är ute på aktiviteter under dagarna så tar den som svarar nästan alltid ett meddelande och ber deltagaren att ringa upp när de har en stund över (vilket kan dröja längre än man önskar som förälder).

  Flera gånger i veckan har deltagarna telefontid när de själva får ringa hem om de skulle vilja.

  Om det skulle hända något på lägret som ni föräldrar behöver veta kontaktar vi er direkt! Det kan vara att deltagaren längtar hem eller är ledset över något Här på lägret lever vi väldigt nära varandra och eventuella problem måste redas ut på en gång för att inte växa och bli onödigt stora. Vi backar inte för att reda ut konflikter och ni föräldrar får givetvis veta så snart som möjligt om något hänt kring ert barn.
 • Dokument och utskick - Konfa 2020

  Här kan du ladda ner alla utskick inför lägret, skulle du ha några frågor eller undra över något är du välkommen att kontakta kansliet.


  Utskick 1 – 2020

  Hämta


  Utskick 2 – 2020

  Hämta