Skip to content
Sök

För ledare

Sköna dar

Sköna Dar är ett dagläger vars huvudmålgrupp är barn och ungdomar som lever i förhållanden präglade av ekonomiska eller sociala utmaningar. Merparten av dem som besöker Sköna Dar kommer från Stockholms invandrartäta förorter och har utländsk bakgrund. Vi tar även emot grupper av barn med funktionsvariationer och grupper med flyktingar från krigets Ukraina.

Liksom förra året behöver ledare inte anmäla sig till en hel period, utan det går bra att anmäla sig enskilda veckor. För att ansöka till lägerchef måste du dock kunna jobba under hela perioden (du använder samma formulär som för övriga ledaruppdrag).

Fylla i din intresseanmälan senast den 31 mars (påsklovet på Ängsholmen) respektive 5 maj (sommarperioderna i Björnö naturreservat). Vi återkopplar så snart vi kan till alla som anmäler intresse.

Arvodet för Sköna Dar-ledare är 425 kr/dag för dig som är född 2005 eller tidigare, och 325 kr/dag för dig som är född 2006-2007.

Årets Sköna Dar-perioder

  • Sköna Dar påsklov: 11-14 april (uppstart 10 april)
  • Sköna Dar sommar, period 1: 19 juni-7 juli (uppstart 17-18 juni)
  • Sköna Dar sommar, period 2: 24 juli-4 augusti (uppstart 23 juli)
  • Sköna Dar sommar, period 3: 7-18 augusti (uppstart 6 augusti)
  • Sköna Dar höstlov: 30 oktober-3 november (uppstart 29 oktober)

Utbildning 13-14 maj

Alla Sköna Dar-ledare som ska arbeta under sommaren förväntas delta under vår gemensamma utbildning den 13-14 maj. Information kommer skickas till alla som anmält sig som ledare.

Uppstart sommar: 17-18 juni

Den 17-18 juni håller vi uppstart på Björnö för alla ledare som ska jobba under sommaren – oavsett vilken vecka/period ni ska jobba. Dagarna kommer ägnas åt utbildning, förberedelser, genomgång av regler/rutiner samt att ställa i ordning vår lägerplats.

Registerutdrag

Alla som ska arbeta som ledare inom vår verksamhet behöver visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan deras arbetsperiod börjar. Beställ ditt registerutdrag redan idag, så är det gjort!

Har du frågor om uppdraget som Sköna Dar-ledare, kontakta Mats Engman på kansliet, tel 073-654 03 55, epost: mats@angsholmen.org