Skip to content
Sök

För ledare

Utbildning och förberedelser

Inför ledaruppdraget får du utbildning av KFUM Ängsholmen. Det finns olika typer av utbildningar och förberedelser inför lägerperioden, vissa frivilliga och andra obligatoriska.

Under vinter och vår kommer du som blivande ledare att bjudas in till seminarier, workshops och inspirationsföreläsningar med teman som ledarskap, barnperspektiv, Första hjälpen och annat som kan vara bra att ha koll på inför ledaruppdraget. Inför en lägersommar är det mycket som behöver ordnas. Bland annat behöver bostäder, båtar och höghöjdsbanor ställas i ordning.

Under våren anordnas arbetshelger för att vår ö ska vara redo att ta emot alla de barn som kommer till Ängsholmen. Information om utbildningar och arbetshelger kommer löpande via mail, här på hemisidan och i ledargruppen på Facebook.

Inför sommaren arrangeras två obligatoriska utbildningshelger, en för Sköna Dar och en för Ängsholmens ledare, där du får lära dig det du behöver kunna inför ditt uppdrag. Helgerna kommer bestå av praktiska utbildningar i de lägeraktiviteter, ledarskapsutveckling och tillfälle för lägerstaberna att träffas och gemensamt förbereda sig inför sommaren.

Policydokument och krisplaner

Belastningsregister

KFUM Ängsholmen ställer krav på att alla som har ledaruppdrag i föreningen visar upp ett begränsat registerutdrag från polisen innan uppdraget påbörjas. Handläggningstiden kan ibland vara ganska lång, så begär gärna ut ett utdrag redan när du skickar in din ledaransökan. Utdraget ska visas upp för kansliet eller lägerchef innan senast 1 vecka innan lägerperioden börjar. OBS! Originalhandling måste visas upp.

Se länk till korrekt registerutdrag i länken nedan.

Anmäl kontonummer till Swedbanks kontoregister (OBS ny rutin)

För att få ersättningen utbetald så måste du anmäla ditt kontonummer till swedbanks kontoregister ”SUS” i länken nedan. Är du under 18 år så behöver du kontakta kansliet.

Beställ ledartröja

Välkommen att göra en beställning av årets ledartröja. Beställ senast torsdag den 20/5, det kommer inte gå att beställa årets tröja efter detta datum.

Ledartröjan kostar 300 kr och avgiften täcker kostnader för:

  • Tröjan i sig
  • Tryck
  • Administration
  • Porto
  • Transaktionskostnader

Har du svårt att bära kostnaden för ledartröjan så finns möjligheten att ansöka om reducerad avgift för förstaårsledare*. Om du söker reducerad avgift så kommer vi återkomma med mer information per mail.

*Med förstaårsledare menas praktisar eller om du gör ditt första år som ordinarie ledare.

På bokningssidan så finns det längst upp till höger en beskrivning på hur beställningen går till.

Ideellt avtal

Om du ska ha ett ideellt ledaruppdrag i KFUM Ängsholmens verksamhet så behöver du skapa och därefter fylla i ett ideellt avtal. När avtalet är skapat så skickas det automatiskt till din mail.

Skapa det ideella avtalet här